Αναγομώσεις- ανακατασκευές Laser

Εκτυπωτές InkJet

Μακράν η πιο διαδεδομένη τεχνολογία εκτύπωσης. Οι εκτυπωτές τύπου Ink Jet περιλαμβάνουν τα πιο οικονομικά μοντέλα, ενώ συχνά τους βρίσκουμε να δίνονται ως δώρο στα πλαίσια προσφορών για την αγορά νέου υπολογιστή. Κατά βάση, η μέθοδος εκτύπωσης των Ink Jet περιλαμβάνει τον ψεκασμό μελάνης στο χαρτί, μέσω μικροσκοπικών ακροφυσίων. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν τρία χρώματα μελανιών (μαύρο, κυανό, magenta και κίτρινο), ο συνδυασμός των οποίων στις κατάλληλες αναλογίες παράγει όλα τα διαφορετικά χρώματα.

Αν οι ανάγκες της εκτύπωσής σας περιλαμβάνουν κείμενα και έγχρωμες φωτογραφίες σε πολλά διαφορετικά υλικά (ετικέτες, απλό χαρτί, γυαλιστερό χαρτί, βαρύ χαρτί, επαγγελματικές κάρτες, επιφάνειες CD-R), εκτυπώνετε σε τακτική βάση (τουλάχιστον μία φορά ανά 2-3 ημέρες), δεν σας πειράζει η χαμηλότερη ταχύτητα εκτύπωσης και δεν σας ενοχλεί το αυξημένο κόστος των αναλωσίμων, οι εκτυπωτές Ink Jet είναι μια ευέλικτη επιλογή για το σπίτι ή για ένα μικρό γραφείο.

Οι εκτυπωτές Laser, σε αντίθεση με τους Ink Jet, δεν ψεκάζουν το μελάνι πάνω στη σελίδα. Στην πραγματικότητα, η λειτουργία τους θυμίζει περισσότερο τη λειτουργία των φωτοτυπικών.

Στη θέση του μελανιού, οι εκτυπωτές laser έχουν το toner, μια εξαιρετικά λεπτή πούδρα που είναι συνδυασμός άνθρακα και πολυμερών πλαστικού. Όταν είναι να εκτυπωθεί μια σελίδα με κείμενο ή γραφικά, το χαρτί τυλίγεται γύρω από το drum, ενώ μια ακτίνα laser (ή μια συστοιχία LED) «σχεδιάζει» πάνω στο χαρτί αυτό που θέλουμε να εκτυπωθεί, φορτίζοντάς το ηλεκτροστατικά. Χάρη στο ηλεκτροστατικό φορτίο, το toner προσκολλάται πάνω στο χαρτί, και στη συνέχεια «ψήνεται» στην επιφάνειά του. Αυτός είναι ο λόγος που το χαρτί βγαίνει ζεστό από τους εκτυπωτές laser, και που επίσης αν στάξει νερό σε μια εκτύπωση από laser, το μελάνι δεν θα αρχίσει να τρέχει, όπως στους Ink Jet – ουσιαστικά το toner έχει ενσωματωθεί στο χαρτί.

Αν οι ανάγκες της εκτύπωσής σας είναι κυρίως ασπρόμαυρες και έχετε μεγάλο όγκο εκτυπώσεων που θέλετε να γίνει γρήγορα – ή, αντίθετα, εκτυπώνετε μια φορά το δίμηνο – η επιλογή ενός laser εκτυπωτή είναι μονόδρομος. Αν, μια φορά στο τόσο, θέλετε να εκτυπώσετε κείμενο με έγχρωμα γραφικά ή καμιά φωτογραφία, ένας οικονομικό έγχρωμος laser θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα από τα βουλωμένα μελάνια ενός Ink Jet.

Close Menu