Ποιότητες/Τύποι Χαρτιού

Οι κυριότεροι τύποι χαρτιού που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι:

Φωτογραφικό χαρτί καθημερινής χρήσης

Εκτυπώστε έγχρωμα, καθημερινά στιγμιότυπα σε χαμηλό κόστος, χρησιμοποιώντας χαρτί σχεδιασμένο για πρόχειρη φωτογραφική εκτύπωση. Αυτό το οικονομικό φωτογραφικό χαρτί στεγνώνει γρήγορα για να το χειρίζεστε εύκολα. Αποκτήστε ευκρινείς καθαρές εικόνες χρησιμοποιώντας αυτό το χαρτί με κάθε εκτυπωτή inkjet. Διατίθεται με ημιγυαλιστερό φινίρισμα σε διάφορα μεγέθη, όπως Α4, 8,5 x 11 ίντσες, και 10 x 15 cm (με ή χωρίς προεξοχές). Χωρίς οξέα για φωτογραφίες με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Χαρτί Brochure Paper ή Superior Inkjet Paper

Αυτά τα χαρτιά έχουν γυαλιστερή ή ματ επίστρωση και στις δύο πλευράς για χρήση και των δύο όψεων. Αποτελούν ιδανική επιλογή για αναπαραγωγές φωτογραφικού τύπου και επιχειρησιακά γραφικά για εξώφυλλα αναφορών, ειδικές παρουσιάσεις, ενημερωτικά φυλλάδια, καταλόγους προϊόντων και ημερολόγια.

Χαρτιά Premium Presentation Paper και Professional Paper

Αυτά τα χαρτιά είναι ματ βαριά χαρτιά δύο όψεων, εξαιρετικά για παρουσίαση, προτάσεις, αναφορές και ενημερωτικά δελτία. Είναι ενισχυμένου βάρους για εντυπωσιακή εμφάνιση και αφή.

Κατάλευκο χαρτί Bright White Inkjet Paper

Το Κατάλευκο χαρτί HP Bright White Inkjet Paper παρέχει μεγάλη αντίθεση χρωμάτων και ευκρίνεια κειμένου. Είναι αρκετά αδιαφανές για έγχρωμη εκτύπωση δύο όψεων χωρίς τη χρήση διαφάνειας, γεγονός που το κάνει ιδανικό για ενημερωτικά δελτία, αναφορές και ενημερωτικά φυλλάδια. Περιλαμβάνε τεχνολογία ColorLok για λιγότερες κηλίδες, εντονότερο μαύρο και ζωντανά χρώματα.

Χαρτί εκτύπωσης

Το χαρτί Printing Paper είναι υψηλής ποιότητας χαρτί πολλών χρήσεων. Παράγει έγγραφα με εμφάνιση πιο επαγγελματική και εντυπωσιακή από όσο έγγραφα που έχουν εκτυπωθεί με τυπικό χαρτί πολλών χρήσεων ή φωτοαντιγραφικό χαρτί. Περιλαμβάνει τεχνολογία ColorLok για λιγότερες κηλίδες, εντονότερο μαύρο και ζωντανά χρώματα. Δεν περιέχει οξέα, για έγγραφα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Χαρτί Office Paper

Το χαρτί Office Paper είναι ένα υψηλής ποιότητας χαρτί πολλών χρήσεων. Είναι κατάλληλο για αντίγραφα, προσχέδια, σημειώματα και άλλα καθημερινά έγγραφα. Περιλαμβάνει τεχνολογία ColorLok για λιγότερες κηλίδες, εντονότερο μαύρο και ζωντανά χρώματα. Δεν περιέχει οξέα, για έγγραφα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα φύλλα του χαρτιού εκτύπωσης έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις. Ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO International Standard Organisation) καθιέρωσε μία διεθνή κλίμακα με τρεις διαφορετικές σειρές μεγεθών χαρτιού. Οι σειρές αυτές αποδίδονται με τα λατινικά γράμματα Α, Β και C. Κάθε κατηγορία καλύπτει συγκεκριμένες εκτυπωτικές ανάγκες. Η σειρά Α χρησιμοποιείται για γενικές εκδοτικές ανάγκες (βιβλία, διαφημιστικά φυλλάδια κ.λ.π.), η σειρά Β για πόστερ και χάρτες, ενώ η σειρά C αποκλειστικά για φακέλους. Υπάρχει μία αναλογική σχέση μεταξύ των διαστάσεων του κάθε φύλλου, σε όποια κατηγορία και αν αυτό ανήκει. Η σχέση αυτή ορίζει ότι ο λόγος της μεγάλης διάστασης προς τη μικρή δίνει μία τιμή ίση με 1.414. Οι διαστάσεις είναι φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε η μεγάλη διάσταση κάθε χαρτιού να είναι ίση με το μήκος της διαγωνίου ενός τετραγώνου που έχει πλευρές ίσες με το μήκος της μικρότερης διάστασής του. Χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων αυτών των τυποποιημένων μεγεθών είναι ότι από τα μεγαλύτερα μπορούν να προέλθουν τα μικρότερα με αναλογική σμίκρυνση και το αντίστροφο.

Τα χαρτιά της κάθε κατηγορίας

Κάθε κύρια κατηγορία περιλαμβάνει πολλά μεγέθη χαρτιών. Σε κάθε μία από τις κατηγορίες υπάρχει ένα πρότυπο, που συμβολίζεται με την τιμή 0 (Α0, Β0, C0). Οι υποδιαιρέσεις του προτύπου συμβολίζονται με αριθμούς 1, 2, 3, κ.λ.π., που ακολουθούν το γράμμα της κατηγορίας (Α1, Α2, Α3 κ.λ.π.). Τα μεγαλύτερα από το πρότυπο χαρτιά χρησιμοποιούν τους ίδιους αριθμούς, αλλά μπροστά από το γράμμα της κατηγορίας Η μετάβαση από το πρότυπο σε χαρτιά μικρότερων ή μεγαλύτερων διαστάσεων γίνεται αναλογικά. Η μεγάλη διάσταση της πρώτης υποδιαίρεσης του προτύπου είναι ίση με τη μικρή διάσταση του προτύπου και η μικρή διάσταση της υποδιαίρεσης είναι ίση με το μισό της μεγάλης διάστασης του προτύπου. Με τις ίδιες αναλογίες υπολογίζεται η πρώτη υποδιαίρεση σε σχέση με τη δεύτερη, η δεύτερη σε σχέση με την τρίτη κ.ο.κ.

Close Menu